Podstanar u uhu




Imati neželjenog podstanara u uhu je stvarno neugodno. Upravo se to dogodilo jednom stanovniku Indije. Zbog svraba u uhu posjetio je liječnika koji je otkrio i ne baš malog podstanara u pacijentovom uhu.

Tijekom pregleda liječnik je ustanovio da mu se u uho zavukao kukac. Koristeći pincetu uspio ga je izvući, a cijeli postupak je snimljen malom kamerom i objavljen na internetu.

Stručnjak za beskralješnjake sa Sveučilišta u Derbyju Michael Sweet tvrdi da je riječ o indijskom kućnom cvrčku koji može narasti i više od 7 centimetara.

- Ove životinjice su invazivna vrsta koja se pojavljuje svuda po svijetu. Vole tople krajeve, a tijekom dana se skrivaju u pukotine. Ovaj je cvrčak najvjerojatnije ušao u uho tog čovjeka dok je spavao. Tamo se samo htio sakriti dok ne padne noć - izjavio je Sweet.

Video vađenja kukca iz uha najvjerojatnije su snimili liječnici iz ENT Research Centrea u Villupuramu.

Nakon što je liječnik koji je izvodio zahvat izvadio cvrčka stavio ga je pored uha pacijenta tako da se može vidjeti koliko je zapravo velik. Životinjica je inače još uvijek bila živa, a Sweet smatra kako bi ona najvjerojatnije sama ispuzala tokom noći. 

Sve u svemu, vjerojatni nedostatak osobne higijene ili siromašni način života može stvoriti mnoge bizarne situacije